Splinter Cell Remake in ontwikkeling bij Ubisoft

Ubisoft Toronto, de studio achter Far Cry 6, werkt druk aan een Splinter Cell Remake. De game zal draaien op de Snowdrop engine, de draaiende motor die ook voor de nieuwe Star Wars-game en Avatar: Frontiers of Pandora gebruikt wordt. Een korte video kondigt de terugkeer van Sam Fisher aan.

Naast de bekendmaking, loste Ubisoft ook een uitgebreid interview. Hierin komen drie hoofdontwikkelaars van de game aan bod. Ze benadrukken dat een remake verder gaat dan een remaster. Momenteel zitten ze nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling, maar ze garanderen dat ze trouw blijven aan de identiteit van het origineel.

Het spel wordt volledig van nul ontwikkeld. Wel blijven ze trouw aan het origineel door er geen open wereld van te maken. Je krijgt dus een lineair avontuur waarin je zoals vanouds de situatie observeert en de juiste gadgets inzet. Je vijand te slim af zijn, daar draait het allemaal om. Het ultieme doel is de missie zodanig voltooien, dat de vijand niet eens door heeft dat je er geweest bent.

Veel extra details zijn er nog niet bekend. Wat we zeker zijn is dat het project niet onmiddellijk zal verschijnen. Ubisoft Toronto heeft nog maar net Far Cry 6 achter de kiezen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...