Star Wars-game van Quantic Dream is niet zoals Detroit of Heavy Rain

De geruchtenmolen over Quantic Dream draait op volle toeren. Onlangs lekte uit dat de ontwikkelaar werkt aan een Star Wars-game. Volgens een nieuw gerucht zal dat spel enorm afwijken van hetgeen we gewoon zijn van de ontwikkelaar. De typische Quick Time Events zijn drastisch teruggeschroefd en maken plaats voor meer traditionele en actiegerichte gameplay.

Kotaku ondertekent het eerdere gerucht en komt nu met het nieuws dat Quantic Dream de QTE’s uit voorgaande games in de prullenmand gooit. Het Star Wars-spel heeft meer weg van de gebruikelijke actiegames en bevat mogelijks een open wereld en multiplayerelementen. De drastische wijziging in koers krijgt extra kracht als we kijken naar de sollicitatieronde van de studio. Verschillende talenten van Ubisoft, Eidos en Warner Bros. Games voegden zich recent bij het team. Met deze aanwerving wil de studio meer expertise en talent binnenhalen buiten hun huidige expertise in verhaalgedreven games.

De shift in stijl brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. De huidige engine is wat gedateerd en beperkt voor een actie-georiënteerde game. Wanneer we officiële bevestiging krijgen over het project, is nog niet geweten. Beide geruchten reppen geen woord over een mogelijke onthulling of release.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...