Starfield komt mogelijk niet naar PS5

De overname van Bethesda door Microsoft lijkt zijn eerste gevolgen te uiten. Volgens Jeff Grubb van GamesBeat zou Starfield niet op PlayStation-consoles verschijnen. Hij verneemt dit van bronnen die dichtbij het project staan. Volgens Grubb is Starfield een exclusive voor Xbox en PC.

Voor Microsoft zou het een grote rol spelen binnen zijn strategie voor Xbox Game Pass. Een blockbustertitel als Starfield maakt de service een pak aantrekkelijker. De game wordt immers ontwikkeld door de makers van Skyrim. Het feit dat Game Pass ook zo’n centrale rol speelt in het Xbox ecosysteem, maakt het een logische stap.

Jim Ryan, de grote baas bij Sony, liet al blijken dat er nog geen deals waren voor een release van Starfield en The Elder Scrolls 6 op PS5. Daarnaast liet Tim Stuart, CFO bij Microsoft, al duidelijk blijken dat de games van Bethesda eerst op Xbox zullen verschijnen of het best moesten presteren op de Xbox-consoles.

Een formele bevestiging van het nieuws is er nog niet. Starfield zou nog dit jaar moeten verschijnen. De grote onthulling staat vermoedelijk deze zomer gepland.

Reacties
  1. Bethesda en Microsoft doen een gedeelde persconferentie op E3 - ButtonStation

    […] Waarschijnlijk krijgen we een onthulling van Starfield. Onlangs lekte daar het detail over uit dat de game niet naar PS5 zou komen. Volgens The Wall Street Journal maakt het spel zonder twijfel een verschijning op de beurs, maar […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...