Steam Deck is de nieuwe handheld van Valve

Valve heeft zijn nieuwe handheld onthuld: de Steam Deck. In bepaalde regio’s kan je het nieuwe toestel al bestellen. Voorheen werd het toestel SteamPal genoemd, maar dat was slechts een projectnaam. Steam Deck is vanaf december beschikbaar, juist op tijd voor de eindejaarsperiode.

Voor Steam Deck heeft Valve een partnerschap met AMD. Zij creëren een custom APU voor de draagbare console. Die chip wordt nu gelabeld als ‘Zen 2 + RDNA 2 Powerhouse’. Met die terminologie lijkt het erop dat de handheld de laatste triple-A titels zeer stroomefficiënt kan draaien.

Op Steam Deck kan je jouw Steam bibliotheek raadplegen net zoals op een pc of laptop. Het toestel is ontworpen voor langdurige speelsessies: er zijn twee joysticks, trackpads en volwaardige knoppen allemaal binnen handbereik. Verder is het scherm aanrakingsgevoelig en zit er een gyroscoop in de handheld.

Toeval of niet: Steam Deck kan je met een dock makkelijk verbinden met externe schermen. De dock heeft ook een LAN-poort, USB-toegangen en uiteraard een stroomkabel. Je kan het gebruiken als een USB-C hub. De officiële dock wordt apart verkocht.

Verder komt de handheld in drie versies: een 64 GB eMMC, 256GB NVMe SSD en een 512 GB NVMe SSD. Die laatste is voorzien van de snelste opslagruimte. Als je meer ruimte wenst, kan je een microSD-kaart gebruiken.

Het scherm is 7 inch groot, er zitten ingebouwde speakers in de Steam Deck en de batterij van 40 watt voorziet je van meerdere uren spelplezier voor de meeste games. Voor lichtere games en surfen op het web voorziet Valve 7 tot 8 uur voor de handheld.

Steam Deck is vanaf december voor 419 euro beschikbaar. Meer details kan je terugvinden op de officiële website.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...