Toch gratis PS5 upgrade voor Horizon Forbidden West

Toen Sony de verschillende speciale edities van Horizon Forbidden West onthulde, was er geen sprake van een gratis PS5-upgrade. Wil je de PS5-versie wanneer je het spel eerder op PS4 speelde? Dan hangt daar het kostenplaatje van tien euro aan. Heel wat fans waren misnoegd over deze policy omdat Sony zich niet aan zijn woord houdt. Eerder gaf de uitgever aan dat crossgen-games gratis PS5-upgrades kregen.

Door de massale negatieve reacties keert PlayStation nu terug op zijn stappen. Grote baas Jim Ryan geeft de fout toe op de officiële blog. Bij lancering krijgen gamers nu toch toegang tot de gratis PS5-upgrade. Toch is het geen reden tot gejuich: Horizon Forbidden West zal de laatste game zijn waarbij het principe van toepassing is. Voor nieuwe first-party games die zowel op PS4 als PS5 verschijnen, zal je wel tien euro extra moeten betalen voor de PS5-upgrade. Specifiek gaat het hier om God of War, Gran Turismo 7 en nog een aantal andere cross-gen games. Hiermee bevestigt Sony ook de ontwikkeling van beide exclusives voor PS4.

Microsoft vaart alleszins een stabielere koers als het op crossgen-games aankomt. Het bedrijf maakte van bij de start duidelijk dat alle first-party gebruik maken van Smart Delivery. Hierdoor betaal je niets extra voor je games als je van Xbox One overschakelt naar Xbox Series X/S.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...