Unreal Engine 5 is eindelijk beschikbaar voor ontwikkelaars

Je zou het haast vergeten zijn, maar Unreal Engine 5 was nog niet officieel beschikbaar voor ontwikkelaars. Epic Games stelt de technologie nu beschikbaar, samen met de verbazingwekkende The Matrix Awakens demo en het kleinschalige project Lyra.

UE5 bouwt voort op wat de Unreal Engine 4.27 al kon bieden. Nieuw zijn de toevoegingen van enkele echte next-gen technologieën. Lumen is er zo eentje. Hierbij krijg je real-time global illumination. Hierdoor moeten games niet meer terugvallen op statische, voorgecalculeerde belichtingsmethodes. En jawel, dit komt ook ray-tracing ten goede.

Daarnaast brengt UE5 Nanite. Concreet maakt het systeem gebruik van micro-polygonen waardoor ontwikkelaars ziek gedetailleerde assets kunnen tonen op het scherm. Daarnaast laden ze gradueel in, waardoor de games niet moeten terugvallen op modellen met een lager aantal polygonen. Zeg dus vaarwel tegen pop-up!

Epic Games maakt met zijn engine next-gen features toegankelijk voor de doorsnee ontwikkelaar. Het zal nog even wachten zijn op de eerste games die op de engine draaien. Wel weten we dat de nieuwe saga van The Witcher gebruik maakt van de UE5.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...