Volgende Assasssin’s Creed is een live service game

Ubisoft werkt al druk aan de volgende Assassin’s Creed. Zowel Ubisoft Montreal als Ubisoft Quebec timmeren druk aan Assassin’s Creed Infinity (projecttitel). De game zal een evoluerend platform zijn waarbij de speler diverse historische locaties bezoekt.

Het rapport komt van het Amerikaanse Bloomberg. Concreet wordt Infinity omschreven als een ‘live service platform’ waarin individuele componenten samengebracht worden. Elk deel krijgt een iets andere look en feel. De visie is om een spel te maken dat continu uitbreidt, een beetje zoals GTA Online en Fortnite.

Zowel de studio in Montreal als Quebec staan in voor de ontwikkeling. Elk team behoudt wel zijn eigen creative director, maar Quebec heeft de leiding. Ubisoft bevestigde dat er organisatiewijzigingen zijn waardoor de reeks kan groeien. Zo wil de uitgever groeien naar een minder ‘studiogerichte’ aanpak en eerder focussen op talenten en leiderschap, eender waar deze zich bevinden in het bedrijf. Marc-Alexis Côté is de executive producer van de reeks en werkte eerder aan Assassin’s Creed Brotherhood, Syndicate en Odyssey.

Het idee van een ‘oneindige’ Assassin’s Creed heeft er wel voor gezorgd dat een aantal medewerkers vertrokken zijn bij Ubisoft Montreal. Sommigen omwille van de competitieve studio’s die zich ook in de stad begeven, anderen omdat ze de kolossale producties moe zijn.

Infinity is nog in een vroeg ontwikkelingsstadium. Of er in tussentijd nog ‘klassieke’ Assassin’s Creed-games verschijnen is niet bekend.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...