Volgende PlayStation VR komt eind 2022 en krijgt OLED-schermen

Volgens het Amerikaanse Bloomberg staat de lancering van de volgende PlayStation VR gepland voor het eindejaar van 2022. Naast de getipte releasedatum, staat in het rapport te lezen dat de headset OLED-schermen krijgt.

De keuze voor een OLED-scherm is wat verrassend. De meeste VR-fabrikanten kiezen ondertussen voor LCD-schermen. Deze zijn goedkoper en leveren een betere beeldkwaliteit bij een hogere beeldverversing. Dat laatste is essentieel voor een VR-headset. Zo was ‘smearing’ bij donkere scènes een veelgehoorde klacht. Hierbij kon het zijn dat een artefact zichtbaar is wanneer je rondkijkt omdat de beeldverversing achterloopt.

Officieel heeft Sony nog geen details onthuld over de headset. Wel kregen we al een blik op de controllers en werd een 4K-resolutie samen met oogtracking getipt.

Reacties
  1. “PS5 VR krijgt HDR OLED-scherm en hybride games” - ButtonStation

    […] nieuw rapport gaat dieper in op het scherm en andere specificaties van de nieuwe PlayStation VR. In een eerder rapport werd al gesproken over een OLED-scherm voor de headset, dit wordt nu opnieuw […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...