Voormalige PlayStation ontwikkelaars werken aan horror game

Enkele maanden geleden startte Bokeh Game Studio. Een nagelnieuwe studio die bestaat uit voormalige PlayStation ontwikkelaars. In een nieuwe video vertelt Keiichiro Toyama, de oprichter en creative director van Bokeh Game Studio, meer over het project waar ze aan werken.

Toyama is bekend om zijn werk voor Silent Hill, Siren en de Gravity Rush-reeks. In de komende jaren zal hij samen met zijn studio werken aan een horror game. In een nieuwe video deelt hij het nieuws dat ze een uniek spel maken dat deels geïnspireerd is door ‘death games’, een thema dat leeft binnen de Japanese manga. Dankzij de onafhankelijkheid met Bokeh Game Studio kan Keiichiro zijn creatieve stijl opnieuw tot uiting brengen.

We houden elementen van het horrorgenre, ik wil dat de speler op het puntje van zijn stoel zit tijdens het spelen. Mijn blik op horror is het dagelijkse leven dat door elkaar gegooid wordt. In plaats van angstige dingen te tonen, moet het eerder jouw positie in vraag stellen. Het moet ons uitdagen om het feit dat we vredevol leven in vraag te stellen.

Wie hoopt om snel aan de slag te gaan met de horrorgame, komt voorlopig nog bedrogen uit. De studio verwacht dat de game pas in 2023 klaar zal zijn. Ze willen een brede release op zoveel mogelijk platformen, maar de pc is wel hun basisplatform waarvoor ze de game ontwikkelen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...