Werkt Microsoft aan een streamingbox voor Xbox Game Pass?

Fans denken dat Microsoft druk bezig is met de ontwikkeling van een streamingtoestel. Waarom? Onlangs dook er een beeld op van Phil Spencer zijn boekenplank met daarop een klein toestel met Xbox-branding. Het gaat zeker niet om een Xbox Series S of X, daarvoor is het te klein. Nog voor de release liet Spencer al een Xbox Series S rondslingeren op zijn boekenplank. Sindsdien wordt de Xbox-baas zijn interieur grondig geanalyseerd.

Om wat extra kolen op het vuur te gooien, reageerde het officiële Twitteraccount van Microsoft op de tweet van Spencer. Daarin staat te lezen ‘Wat zeiden we ook alweer over oude prototypes op je boekenplank baas?’.

Als de fans het bij het rechte eind hebben, dan kan het toestel alle games van Xbox Game Pass streamen. Op die manier kan Microsoft met een lowbudget apparaat een nieuwe markt aansnijden. Toch lijkt de kans minder waarschijnlijk dat deze streamingbox het levenslicht ziet. Google kondigde onlangs nog de sluiting van Google Stadia aan. De gamestreamingdienst van Google presteerde ondermaats waardoor het bedrijf de stekker er nu uit trekt. Dat Microsoft nu de investering zou doen in dit matig presterende marktsegment, lijkt ons ook sterk.

Hoe dan ook, het gaat om een prototype. Maar of het prototype realiteit wordt en daadwerkelijk een streamingtoestel is, dat zal de tijd uitwijzen.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...