Zesde jaargang van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthuld

Ubisoft doet het eerste seizoen van de zesde jaargang van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege uit de doeken: Crimson Heist. Crimson Heist brengt een nieuwe aanvaller, Flores uit Argentinië, en introduceert een redesign van de map Border, nieuwe features en Elite-skins.

In Crimson Heist ontdekken spelers een gloednieuwe Operator. Flores, de nieuwe aanvaller uit Argentinië, is uitgerust met de RCE – Ratero Charge gadget waarmee hij een bestuurbaar explosief inzet en het vervolgens door de map heen kan rijden voor een beperkte tijd. Aan het einde van de timer (of eerder als Flores daarvoor kiest), bewapent het apparaat zichzelf, wordt het kogelvrij en begint er een korte ontstekings-timer. Aan het einde van de ontsteking ontstaat er een krachtige explosie. Flores is tevens uitgerust met een AR33 of een SR-25 als primair wapen en een GSH-18 als secundair wapen.

Year 6 roadmap

Crimson Heist, het eerste seizoen van Year 6, introduceert de aanvallende Operator Flores en de redesign van Border. Het eerste seizoen is nu beschikbaar op de testserver voor pc. Daarnaast introduceert het tweede seizoen een Operator uit de Nakoda Nations en een redesign van de map Favela. Vervolgens krijgen spelers bij aanvang van het derde seizoen niet één, maar drie opnieuw ontworpen mappen en een Operator uit Kroatië. Tot slot introduceert het vierde seizoen een Operator uit Ierland en een opnieuw ontworpen map Outback.

Spelersgedrag

Een eerste versie van het reputatiesysteem is getest tijdens het afgelopen seizoen, maar was nog niet zichtbaar voor spelers. Het doel van dit systeem: positief gedrag aanmoedigen door spelers met een positieve impact op de game te belonen met in-game content en toxiciteit te bestraffen door bijvoorbeeld de toegang tot ranked te beperken. De tool lanceert in jaar 6 en zal spelers informeren hoe ze hun score kunnen verbeteren en hoe ze hun gedrag kunnen aanpassen.

Ook introduceert jaar 6 een streamer-modus om de anonimiteit van content creators te beschermen. Deze modus geeft content creators onder meer de mogelijkheid om hun naam, regio, ping en iedereen in hun match te verbergen. Een eerste versie van de tool is beschikbaar op de Crimson Heist-testserver.

Core gameplayveranderingen

Jaar 6 introduceert eveneens een nieuw secundair wapen, de Gonne-6. Dit secundair wapen heeft één kogel, maar kan elke kogelwerende gadget vernietigen. Tevens voegt de Gonne-6 een extra loadout-optie toe aan spelers, waardoor nieuwe tactische mogelijkheden ontstaan. De eerste versie van de Gonne-6 is beschikbaar op de Crimson Heist-testserver voor Operators Glaz, Dokkaebi, Lion, Finka, Gridlock, Amaru, Iana en Zero.

Spelers bedienen vanaf nu camera’s en gadgets na hun dood waardoor ze hun teamgenoten nog steeds kunnen bijstaan. Deze feature komt later in jaar 6 naar de game.

Om aanval en verdediging te balanceren, krijgen aanvallers vanaf nu de mogelijkheid om hun Operators en loadout onbeperkt te veranderen tijdens de voorbereidingsfase. Deze feature komt later in jaar 6 naar de game.

Tot slot wordt pantser omgeschakeld naar levenspunten waardoor spelers een beter zicht hebben op hoeveel schade ze nog kunnen nemen. Deze feature komt in jaar 6 naar de game.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...