Zijn dit de specs van Nintendo Switch 2?

Er duikt een gerucht op met vermoedelijke specificaties van de Nintendo Switch 2. Nu de OLED-versie een feit is, lijkt Nintendo zijn pijlen te richten op een volgende generatie van de console. Het lek bevat broncode voor NVIDIA’s DLSS technologie. Enkele pientere speurders vonden al snel ‘NVN2’ in het bestand. Dit is vermoedelijk de grafische API voor de nieuwe Nintendo Switch.

NVN2 API is gemaakt om te werken met NVIDIA Ampere GPU-architectuur. Concreet wil dit zeggen dat de console mogelijks Ray Tracing en DLSS (2.2) krijgt. Verder zijn er referenties naar T234/T239 SOCs die duidelijk in de richting van next-gen Nintendo Switch wijzen. Het is trouwens niet de eerste keer dat er over DLSS gesproken wordt als het gaat om de toekomstige console van Nintendo.

Voor de SOCs zou het gaan om eentje met 2048 Ampere GPU CUDA Cores en 12x ARM Cortex-A79AE (Hercules) 64-bit cores. De andere SOC (T239) is hierop gebaseerd maar bevat kleine wijzigingen. Zo lijkt die voorzien te zijn van de Ampere GA10F.

De bron claimt dat de specificaties accuraat zijn, maar uiteraard neem je dit best met een korrel zout. Niet lang geleden werd er immers nog over een Nintendo Switch Pro gesproken met een OLED-scherm. In realiteit werd het een beperkte update van de huidige Nintendo Switch. De ‘Pro-console’ zou geschrapt zijn zodat Nintendo al zijn pijlen op deze ‘Nintendo Switch 2’ kan richten.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...