Assassin’s Creed Valhalla – Wrath of the Druids

Assassin’s Creed Valhalla wist sterk te overtuigen met een boeiende wereld. Onze terugkeer naar Engeland was dan ook even overdonderend: we staan nog steeds heel wat zijmissies op ons to-do-lijstje. Is dat ook bij jou het geval? Dan is het gelukkig geen verplichte kost: Wrath of the Druids kan je aanvatten van zodra je in Engeland vertoeft.

Mysterie alom
Een mysterieuze gast arriveert in Ravensthorpe. Al snel blijkt dat de zogenaamde koning van Ierland Eivor dagvaart. Hoewel Eivor niet staat te springen om op die vraag in te gaan, kan de dreiging op de handelsroutes van zijn clan hem wel overtuigen. Na een stevig potje vechten, vat je de reis naar Ierland aan om uiteindelijk je langvergeten neef Barid te ontmoeten.

Ierland is prachtig vormgegeven: de smaragdgroene heuvels, de stijle kliffen en de moeraslanden staan in sterk contrast met Engeland en Noorwegen. Daarnaast kenmerkt het land zich met enkele toeristische trekpleisters de Giant’s Causway en berg Ben Bulben. Ook de fictieve kastelen of kenmerkende steden voegen charme en mysterie toe aan het landschap. 

Meer van hetzelfde
Verwacht je niet aan schokkende vernieuwingen gameplaygewijs. Wrath of the Druids bouwt verder op het solide vechtsysteem van het originele spel. Ook de manier hoe missies zich ontwikkelen is vrij gelijkaardig aan het originele spel: alles zit gebonden aan regio’s die je stelselmatig ontdekt. De grootste wijziging zit in ‘Royal Demands’, een nieuw quest type waarbij Eivor aan een duiventil opdrachten krijgt van anoniemen zenders. Door deze te voltooien, krijg je meer invloed in de regio. Schokkend nieuw is het niet, het voelt eerder aan als een terugblik naar eerdere Assassin’s Creeds.

Strijd om de troon
Wrath of the Druids blinkt uit in zijn verhaal. In totaal ben je een tiental uur zoet met dit Ierse uitje. Gelukkig is het geen flauw hersenspinsel, integendeel: dit is misschien wel het sterkste schrijfwerk uit de reeks. Het koningschap van Baird is in continu gevaar onder de concurrerende monarch Flann. Het levert een politiek schouwspel waarbij ook nog eens de Keltische druïden een grote rol spelen. The Children of Danu vormt een geradicaliseerde groep die de oude waarden van de Kelten wil behouden. Op vlak van gameplay zit deze bende net zoals de Order of The Ancients In elkaar. Toch voelt het een pak interessanter aan. Simpelweg omdat de doelwitten deel uitmaken van het verhaal waardoor je onderzoek en moorden meer steek houden. De interactie met het systeem is groter omdat het ook nodig is om je avontuur verder te zetten. Oh ja, die briefjes met hints… Die moet je nu écht lezen om je doelwitten te vinden.

Review
 • Conclusie
  80Total Score

  Wrath of the Druids is een solide verderzetting van Valhalla met meer van hetzelfde. Het meest verrassende element is het verhaal dat meer old-school aanvoelt en meeslepend is.

   • Dope
    • Meeslepend politiek verhaal
    • Ierland brengt kleur
    • Nieuwe vijanden
   • Nope
    • Regiostructuur
    • Duiventilopdrachten zijn bezigheidstherapie
  Plaats een reactie

  Categorieën
  Nieuwsbrief

  Inloggen
  Laden...
  Aanmelden

  New membership are not allowed.

  Laden...