Chivalry 2

De Call of Duty van het zwaardvechten is terug. Ja, zo zou je Chivalry 2 het best kunnen noemen. De first-person slasher brengt de middeleeuwse veldslagen tot leven en laat je als een gekke ridder met je zwaard in het rond slaan. Als we het moeten omschrijven in een notendop: For Honor Light.

Chivalry 2 bouwt verder op de sterke kanten van het eerste spel: een toegankelijke zwaardvechter die ‘zoals eens shooter’ speelt. In een zekere zin slaagt Torn Banner in zijn opzet. Het voelt echt aan alsof je kalashnikovs inruilde voor zwaard en schild. Vooraleer je start krijg je een stoomcursus ‘goed ridderschap’. Hier krijg je de basics onder de knie. Nuja, basics, diepgaander dan wat je in de tutorial zag moet je zeker niet verwachten wanneer je online ten strijde trekt. Waar je in For Honor een relatief grote leercurve hebt, zit je bij Chivalry 2 onmiddellijk in het spel. Op zich niet slecht, maar op lange termijn voelt het soms wat te oppervlakkig aan.

Chivalry 2 Launch Trailer

Een verhaalmodus krijg je in dit pakketje niet. Je zwaardkunsten moet je volledig botvieren op online vijanden. Er zijn drie modi: classic team death match, Siege Battles en free for all. De Siege Battles zijn enorm vermakelijk: elke map komt met een beknopt scenario waarbij je als team verschillende doelen moet voltooien. Een eerste doel kan het doorbreken van de eerste verdedigingslinie zijn door een karrenvracht to bij de poort te brengen. Daarna verschuift de opdracht zich naar het vernielen van enkele tentenkampen waar de zogenaamde tegenstanders overnachten en uiteindelijk beland je aan het kasteel in de centrum van het dorp. Bij die laatste fase moet je de kasteelheer een kopje kleiner maken om de uiteindelijke overwinning in de wacht te slepen. Dat laatste kan best uitdagend zijn.

Het wapenarsenaal van Chivalry 2 is vrij uitgebreid. Je kan vechten met verschillende zwaarden, bijlen, hamers, speren én een boog of kruisboog. Elk wapen biedt een unieke vechtstijl. De boog zorgt ongetwijfeld voor wat ongewone gameplay. De spelers kunnen vanop een afstandje vijanden afschieten, maar ze zijn echt een vogel voor de kat als een behendige zwaardvechter in de buurt komt. Een ‘hybride’ krijger met een zwakkere boog had hier misschien wel leuker geweest. Desondanks voelen de andere spelertypes goed uitgewerkt aan. Elk heeft zo zijn eigen vaardigheden die vaak focussen op een boost voor je team. Blaas je op je oorlogshoorn, dan krijgen je teamgenoten in de directe omgeving en jijzelf een gezondheidsboost.

Review
 • Conclusie
  70Total Score

  Eerlijk is eerlijk: Chivalry 2 doet het beter dan we verwacht hadden. De game zet een vermakelijke ervaring neer. Een 'middeleeuwse Battlefield' met een sterke toegankelijkheid, zo kan je het kortweg omschrijven. De foutjes zitten hem in de beperkte uitwerking van het vechten en de oppervlakkige verschillen tussen de spelertypes. Je krijgt snel het idee dat 'beter worden' in Chivalry 2 daardoor afgeremd wordt. Hoe dan ook blijft het een vermakelijke ervaring die mits wat tweaks nog een mooie toekomst voor de boeg heeft.

  • Graphics
   70
  • Gameplay
   68
  • Technische kwaliteit
   72
  • Dope
   • Funfactor
   • Concept van 'middeleeuwse Battlefield'
  • Nope
   • Beperkte diepgang vechten
   • Oppervlakkige uitwerking spelertypes
Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...