Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising kende een hobbelige start: eerst stond de game bekend als Gods & Monsters en de initiële release was in sé begin van 2020. Draai de klok door naar 3 december 2020 en we hebben een degelijke game die van naam veranderde. Is Immortals Fenyx Rising de perfecte game? Nee, maar het is wel een perfect tussendoortje.

Typhon is de grote boosdoener in dit verhaal: hij ontsnapt uit de ketens van Zeus en als wraak pleegt Typhon een coup op de goden van Olympus. Hij verbant deze goddelijke bekendheden naar het Gouden Eiland (The Golden Isle) en stript hen van hun legendarische karaktertrekken en krachten. Ares verliest zijn woede, Aphrodite is niet langer die jaloerse en passionele vrouw en Zeus moet het stellen zonder zijn krachtige bliksems. De oppergod haast zich naar Prometheus (die ook gevangen genomen werd door Zeus) en vraagt achter hulp. Prometheus gooit het op een akkoordje met Zeus: als een sterveling Typhon verslaat, dan herwint hij zijn vrijheid. Het pad van de laag gerankte soldaat Fenyx kruist hier met dat van de goden. Als drenkeling is op zoek naar zijn broer Ligryon. Tijdens die zoektocht maakt hij kennis met de goddelijke krachten en wordt hij geconfronteerd met de wraak van Typhon.

Assassin’s Creed: Breath of the Fenyx

Uniek kunnen we Immortals Fenyx Rising niet noemen. De ontwikkelaars hebben heel wat elementen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Assassin’s Creed samen gemixt om een winnende cocktail te bekomen. Die benadering loont: de puzzels en Vaults of Tartaros zijn een leuke uitdaging voor je brein. Daarnaast zorgen ze voor de broodnodige afwisseling tussen vechten en rustige momenten van vertier. En hoewel Immortals Fenyx Rising veel weg heeft van een kiddie-proof Assassin’s Creed, dat zijn de puzzels helemaal niet. Deze breinbrekers laten je vaak langer dan vijf minuten kauwen over de oplossing. Ohja, ook de typische Ubisoft-formule voor een open wereld zijn van de partij: de Golden Isle ligt bezaaid met verzamelitems en kisten. Ook opvallend: enkele stemacteurs uit Odyssey verzorgen het stemmenwerk van enkele karakters.

Titanengevecht

Naast een fervent puzzelaar is Fenyx een echte vechtersbaas. Het vechtsysteem is niet zo diepgaand als in Assassin’s Creed, maar de erfenis van het team achter Oddysey is duidelijk aanwezig. Op het juiste moment moet je aanvallen ontwijken om de tijd te vertragen en doorheen de game krijg je goddelijke vaardigheden om je vijanden een kopje kleiner te maken. Van zodra je enkele uren in de game bent, is vechten een stuk interessanter: je krijgt een bredere waaier aan skills en grondstoffen spendeer je dan vaardigheidsupgrades of je uitrusting. De mythologische vijanden hebben een vast vechtpatroon. Wanneer je deze door hebt, is het eerder een kwestie van ‘goede timing’. Cyclopen en andere eindbazen zijn een titanengevecht en blijven uitdagend.

Immortals Fenyx Rising Story Trailer

Twee zeurende oudjes

Het grootste pijnpunt van Immortals Fenyx Rising zijn de twee zeurende goden die het verhaal voor hun rekening nemen. Prometheus en Zeus vertellen de odyssee van Fenyx. De wisselwerking tussen beiden is grappig in het begin. De goedkope moppen en opmerkingen die Zeus maakt kan je dan nog met gemak slikken. Na een aantal uren begint het echter wat tegen te steken en voelt Immortals Fenyx Rising aan als een ‘kidsversie’ van Assassin’s Creed met twee oudjes die tegen elkaar zeuren.

Review
 • Conclusie
  73Total Score

  Al bij al is Immortals Fenyx Rising een vermakelijke game. De invalshoek op de Griekse mythologie is vernieuwend. Dankzij de uitdagende puzzels en leuke uitjes naar Tartaros voelt de wereld uniek en gelaagd aan. Grafisch is het een pareltje om naar te kijken. Het meest spijtige zijn de zeurkousen Zeus en Prometheus. Zij spelen net de hoofdrol om het verhaal te vertellen. Daarnaast mist het vechtsysteem een eigen flair en diepgang die we nog niet kennen uit die andere Ubisoft-game met het Griekse thema.

  • Graphics
   80
  • Verhaal
   70
  • Gameplay
   70
  • Dope
   • Puzzels en Vaults of Tartaros
   • Grafische stijl
  • Nope
   • Zeurende Zeus en Prometheus
   • Oppervlakkige gameplay
Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...