Kayak VR: Mirage is een solide kajak die niet zinkt

Kayak VR: Mirage is één van de meest opvallende titels in de launchline-up van PlayStation VR2. Zoals de titel doet vermoeden zit je in een kajak en peddel je door diverse omgevingen. Klinkt zalig? En dat is het ook. Deze game is een onvergetelijke ervaring die de vruchten pulkt van de nieuwe VR-headset.

Peddel je te pletter

Laat een ding duidelijk zijn, met de vorige PlayStation VR zou deze game niet zo fijn zijn als met PS VR2. Dankzij de Sense controllers krijg je een heel exacte tracking van de bewegingen die je maakt. En dat is maar goed ook. Beide controllers hou je in de positie zoals je een peddel vast zou houden. Met peddelbewegingen naar links en rechts glijdt je kajak over het water richting je doel. Het voelt heel fijn om dit gewoon te doen in deze game. Nog zotter is als je de Sense controllers aan een stok vastmaakt. Dan heb je écht het gevoel dat je aan het kajakken bent. Onze pro-tip voor de doe-het-zelvers is om even op Reddit te duiken. Daar hebben al verschillende gamers hun creativiteit losgelaten om de ultieme peddel-ervaring neer te zetten.

Wanneer je vaart wilt maken, moet je uiteraard sneller peddelen en je peddel ook dieper in het water steken. Dat is iets wat een stevige work-out kan vragen, maar uiteraard is de inspanning beperkt omdat je niet de weerstand van het water voelt. Nu, wie de game echt goed wilt spelen en ook wat uitdaging aangaat door als snelste een doel te bereiken, die zal toch aardig wat beweging hebben met Kayak VR: Mirage.

Ik ga op reis en neem mee…

Mijn kajak! Toch zeker met hetgeen we beleven in Kayak VR: Mirage. De game heeft ijzersterke graphics en zet zo een wow-ervaring neer. De omgevingen waarmee je getrakteerd wordt, zijn simpelweg adembenemend. Tussen ijsschotsen in Antarctica kajakken, de kans is klein dat de meerderheid van de wereld dit kan doen. Met deze kajaksimulator kom je wel aardig dichtbij die ervaring. Al zal je best even VR in een koelruimte spelen als je de ultieme ervaring wilt. Kayak VR maakt goed gebruik van de prachtige oledschermen van de PS VR2 en eerlijk, de game komt ook echt volledig tot zijn recht met de VR-bril. Als je het rustig aan doet en even stopt met peddelen, kan je ook dieren spotten in deze idyllische omgevingen. Zeer vermakelijk en het brengt een mooie sereniteit in al het klop- en schietgeweld dat we in veel andere games kennen.

Het grootste minpunt aan Kayak VR: Mirage is de speelduur. Zo magisch als alle locaties zijn, zo kort is ook de totaalervaring. Nu in sé is dat ook een positief punt want we willen écht meer van deze game zien. Momenteel betaal je een goede 23 euro voor de game, wat zeker niet te weinig is. Wetende dat je maar een beperkt aantal locaties hebt en er niet echt iets van ‘verhaal’ of dergelijke in zit. Na je eerste trip door de werelden, schuif je focus vooral naar het behalen van de trofeeën. Eens die behaald zijn, is het eerder een ‘perfecte game’ om even vrienden en familie te laten proeven van VR.

Een race tegen de klok

Het echte gamegedeelte zit hem in de time trials. Hier race je tegen de klok door met je kajak richting verschillende checkpoints te peddelen. In deze modus neem je het op tegen geesten van andere spelers waardoor je echt de vibe voelt om je persoonlijke record steeds te verbeteren. Wel opletten dat je de checkpoints niet raakt met je peddel, anders zijn dat strafseconden. Nu de time trials zijn zeker tof voor wie graag van wat competitie houdt, onze voorkeur ging eerder uit naar het rustige kajakken waarbij je vrij op verkenning gaat door de wereld van Kayak VR: Mirage.

Review
  • Conclusie
    78Total Score

    Kayak VR: Mirage is een beetje een 'zen-ervaring' binnen het VR-aanbod. Geen monsters of oeverloos geknal, wel een rustig boottochtje door verschillende (magische) omgevingen. Het is een heel fijne ervaring, maar soms heb je misschien net iets te weinig om handen om het boeiend te houden. We hopen dat de ontwikkelaar nog een locatie of twee toevoegt, dan is het écht een klepper van een game.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...