Tube shooting-actie op Nintendo Switch met Tempest 4000

Tempest 4000 is een shoot ‘em up-videogame. Spelers besturen de “Claw”, een ruimtevaartuig dat op vijanden en obstakels kan schieten. Levels spelen zich af op geometrische prisma’s. Het doel van het spel is om elk level te overleven door vijanden zo snel mogelijk uit te schakelen en hoge scores te behalen voor leaderboard-posities. De game bevat verschillende spelmodi: standaard, puur en uithoudingsvermogen. De originele Tempest was een arcadespel dat begin jaren 90 in een niche viel naast klassiekers als Donkey Kong en Galaga. Het is een zeldzame “Tube Shooter”, en daardoor voelt deze 4000-versie ook vandaag nog steeds uniek aan. Het blijft echter een zeldzaam en onbekend genre. Hoe staat het met deze aankomende port van het origineel uit 2018 voor de Nintendo Switch? Dit is wat wij ervan vonden!

Je blasterschieter ziet eruit als een klauwkraan en je zult snel talloze oprukkende buitenaardse obstakels moeten vernietigen die op je ondergang uit zijn. De eerste levels laten je kennismaken met de basisbeginselen en besturing. Hoewel het een uitdagend spel is om onder de knie te krijgen, is het niet moeilijk om met een controller in de hand aan de slag te gaan. Het doorgronden van de eigenzinnige vormen van de geometrische niveaus kan het verschil betekenen tussen succes en mislukking. Precisie en timing helpen ook om zoveel mogelijk  punten te scoren op de ouderwetse arcade-manier. Het spel wordt gestaag moeilijker en blijft uitdagend.

Tempest 4000 is een snel spel, vergeet dus niet om af en toe met je ogen te knipperen. De graphics vergroten de intensiteit. Ze kunnen in bijna gelijke mate verrukken en afleiden. Het spel bestookt je constant met een caleidoscoop aan beelden en afwisselend gloeiende tinten. De vormgeving is flitsend en over het algemeen fascinerend. Je vraagt ​​je af en toe af wat je overkomt.

De muziek van Tempest 4000 kunnen we omschrijven als “een dreunende soundtrack geïnspireerd door techno en ritmische beats uit de vroege jaren 90”. De soundtrack varieert van zeer goed tot tijdloos geweldig en de aanstekelijkheid van de deuntjes zorgt ervoor dat je volledig meegaat met de arcade-actie.

Jammer is dan wel dat de besturing en de gebruikersinterface nogal onhandig en traag kan zijn. Soms werd het indrukken van de knoppen niet eens geregistreerd waardoor we het gevoel hadden fouten te maken die niet echt onze schuld waren. Verder zou de mogelijkheid om het spel met twee spelers te kunnen spelen ook zeker welkom zijn.

Over het algemeen voelt de game best lekker aan. Afgezien van de tekortkomingen op het vlak van besturing en het aantal mogelijke spelers, kunnen we het spel zeker aanraden. De Game moet het vooral hebben van uitstekende audio/visuele presentatie en de typische arcade “nog een keer” gameplay. Vooral voor fans van de serie zorgt het “in the zone” krijgen ervoor dat deze tubeshooter erg herspeelbaar blijft. Het is ook een groot pluspunt om hiervan te kunnen genieten in de handheld-modus op de Switch.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...