
Wario is terug! De doorgedreven vijand van Mario is tegenwoordig niet meer een platte antagonist, maar een ware antiheld met eigen games. Na een eigen platformreeks, komt Nintendo nu aandraven met een partygame die volledig geënt is op het personage. Vermakelijk is het zeker, maar een hele avond WarioWare: Get It Together! zou iets te veel van het goede zijn.
WarioWare: Get It Together! schotelt je een vrij simpel, maar knotsgek verhaal voor. Wario is een ontwikkelaar die druk bezig is met de productie van zijn game. Die geraakt volledig off-rails en de ontwikkelaar wordt als het ware in zijn spel gezogen. Samen met zijn ‘medewerkers’ moet hij bugs eruit halen om de staat van de game terug speelbaar te maken. Het verwijderen van deze bugs doe je door het voltooien van verschillende microgames. Deze ultraminispelletjes duren slechts een aantal seconden en geven je vlugge doe-opdrachten.
De personages van WarioWare: Get It Together! hebben elk hun eigen vaardigheden. Wario kan klassiek springen, vliegen en lopen. Andere personages moeten het doen met ‘rondslingeren’ of het weggooien van een boemerang. Sommige karakters zal je herkennen uit de vorige WarioWare-games. Door de unieke vaardigheden per personage moet je soms doordacht je team samenstellen. Niet elke microgame kan je met elk personage even goed uitspelen.

Sommige microgames zal je trouwens herkennen: zo is er een miniversie van de Game Boy-klassieker Super Mario Land. Je enige doel hierin is tegen de Mario muntjesdoos springen. Het spel kan je trouwens volledig solo spelen, maar je merkt al snel dat sommige microgames duidelijk voor co-op gemaakt zijn. Alle spelletjes kan je dus ook samen spelen, vandaar ook de titel ‘Get It Together!’. Op dat moment verschijnen er dan twee personages op het scherm met elk hun unieke skillset.
De microgames zijn soms knotsgek. Sommige zijn heel simpel, zoals jezelf wegsteken achter een stel boeken. Een stapel ijsbolletjes op een hoorntje houden, is dan weer een pak uitdagender. Naarmate je microgames uitspeelt, gaat het tempo en niveau omhoog. Je kan het vergelijken met iemand die ‘denk snel’ roept waarna je als een gek vlug de opdracht uitvoert. Na een reeks minigames kom je oog in oog te staan met een eindbaas of eindspel. Dat is iets uitdagender, maar wel iets, eum, kalmer.
Met het soloverhaal ben je een paar uurtjes zoet. Dankzij het voltooien microgames speel je ook munten vrij. Deze kan je gebruiken om je personages te upgraden of aanpassingen vrij te spelen. Naast het verhaal kan je aan de slag met enkele andere modi, zoals ‘Wario Cup’. Dit is een online uitdagingsmodus waarbij je de hoogste score op een specifieke challenge moet spelen. Hierbij speel je met één personage en moet je zo ver mogelijk geraken. Tot slot is er ook nog het ‘Variety Pack’ waarbij je minigames met twee tot vier spelers speelt. Deze modus is nogmaals een ode aan het party-gehalte dat WarioWare: Get It Together! te bieden heeft.
- 1 Reactie
- Review
- september 17, 2021
- Conclusie80Total Score
WarioWare: Get It Together! is zonder twijfel een vermakelijke game. De microgames bieden heel wat variatie en zorgen voor heel wat plezier. Het grootste minpunt is het verhaal dat wel erg kort aanvoelt. Ook de personages zijn misschien wat beperkt van uitwerking. Natuurlijk kan je jou afvragen of dit type game nood heeft aan een uitgebreid verhaal.
- DOPE
- Microgames zijn echt vermakelijk
- Knotsgekke partyvibes
- Wario is gewoon een toffe antiheld
- NOPE
- Verhaal aan de korte kant
- Personages wat oppervlakkig
[…] een sterke klepper uit het tijdperk van de Nintendo Wii en DS vanonder het stof. Echt knap, want na WarioWare hiermee profileert de Nintendo Switch zich nog meer als dé feestmaker voor als vrienden komen. Big […]