Gameplaydemo vol actie voor Horizon Forbidden West

De eerste gameplay van Horizon Forbidden West kan je nu in het wild bekijken. Guerilla Games pakte tijdens de State of Play uit met een demo vol actie. In deze veertien minuten staat de heldin oog in oog met nieuwe robots en de vijandige Tenakth-stam. Die laatste zijn zeker niet vies van een stevig potje vechten. Sterker nog: net als Aloy hacken ze de machines om ze te gebruiken in hun strijd.

Aloy is trouwens niet de enige die haar terugkeer maakt in Horizon Forbidden West. In de gameplaydemo lopen we al een eerste oude bekende tegen het lijf: Erend. Aloy stuurde haar vriend naar het vervallen San Francisco om een belangrijk artefact in handen te krijgen. Geen gemakkelijke opdracht. Tijdens zijn queeste wordt Erend gevangen genomen door de Tenakth.

Om haar vriend uit deze benarde positie te redden, kan Aloy gebruik maken van nieuwe tools. Met de Pullcaster kan ze snel de hoogte ingaan, de Shieldwing zorgt er op zijn beurt voor dat ze veilig kan afdalen. Het duikmasker laat dan weer toe dat ze zonder ademnood de onderwaterwereld kan verkennen. Ook de aloude Focus kreeg een upgrade: deze toont nu de richels die Aloy kan gebruiken om te klimmen.

Oude wapens zoals de speer en de boog maken hun terugkeer. Nieuwe ammunitietypes zorgen de nodige vernieuwing bij deze klassiekers. Kleefgranaten kunnen met de katapult afgeschoten worden en met de speer deel je extra krachtige klappen uit via tijdelijke modules.

Een exacte releasedatum is er nog niet voor het nieuwe avontuur van Aloy. Wel laat het team weten dat de ontwikkeling zoals gepland verloopt. Waarschijnlijk kan het spel dus nog dit jaar verschijnen voor PS4 en PS5.

Reacties
  1. “Horizon Forbidden West uitgesteld naar 2022” - ButtonStation

    […] van 2022. Eerder gaf Guerrilla Games aan dat ze mikken op de eindejaarsperiode van 2021. Een harde bevestiging wilden ze nog niet doen om fans niet teleur te […]

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...