Trailer vol actie en destructie onthult Battlefield 2042

De kogel is door de kerk: Battlefield 2042 is de nieuwe telg in de reeks. Geen veldslagen uit het verleden, maar dus eentje in een licht futuristische setting. Klimaatcatastrofes en een oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland maken één ding duidelijk: de hel is losgebroken op aarde.

De eerste details op een rijtje

Een optimistische setting kan je het dus niet noemen, maar het is wel een perfecte mix om deze shooter neer te poten. DICE geeft ook enkele details mee:

  • In totaal kunnen 128 spelers op het slagveld ten strijde trekken. Op PS4 en Xbox One blijft de limiet van 64 spelers behouden.
  • Het klassensysteem is meer modulair waardoor je minder vast zit aan de vaste medics, engineers en assaults van vroeger. Spelers kruipen in de huid van Specialists, een gloednieuw type soldaat. Ze zijn geïnspireerd door de traditionele vier Battlefield-klassen en worden uitgerust met hun eigen unieke Specialist Trait en Specialty, en hebben volledig configureerbare uitrustingen. Als Specialist krijg je toegang tot een geavanceerd arsenaal aan wapens, uitrustingen en voertuigen die je tijdens de strijd kunt gebruiken. Ze zijn dus eigenlijk te vergelijken met de operators van Rainbow Six Siege. In totaal zijn er tien specialists op lancering, later worden er nog meer toegevoegd.
  • Er zijn verschillende maps waarop natuurfenomenen zich voordoen. De map Kaleidoscope (in Zuid-Korea) zet je oog in oog met tornado’s. Deze zijn allesvernietigend. In Hourglass, een map die zich in de Perzische Golf situeert, krijg je te maken met een stevige zandstorm. Het Antarctische Breakaway zorgt het instabiele ijs voor een dosis extra spanning.
  • Hazard Zone is een gloednieuw en bloedstollend squad-based speltype voor de Battlefield-franchise en een moderne interpretatie van de multiplayer-ervaring die kenmerkend is voor DICE, maar heel anders is dan de Conquest- of Breakthrough-modes
  • Een derde spelervaring wordt ontwikkeld door DICE LA is een nieuw spannend speltype voor de franchise. Deze ervaring is een liefdesverklaring aan Battlefield-fans, waarin trouwe spelers zich direct thuis zullen voelen.

Binnenkort meer…

Op 13 juni volgt nog een gameplayonthulling van Battlefield 2042. Tijdens de EA Play Live op 22 juli krijgen we nog extra informatie, waaronder een meer details over de mysterieuze derde spelervaring.

De game kan nu worden gepre-orderd en is vanaf 22 oktober verkrijgbaar. De shooter krijgt een prijskaartje van €59,99 op PC, €69,99 op Xbox® One en PlayStation®4, en €79,99 op de Xbox® Series X en S en PlayStation®5. EA Play-leden krijgen toegang tot een proefperiode van 10 uur vanaf 15 oktober 2021. Spelers die pre-orderen krijgen eerder toegang tot de Open Beta**. Daarnaast is er keuze uit drie verschillende edities: de standaardeditie, de Battlefield 2042 Gold Edition voor €89,99 op PC en voor €99,99 op consoles, of de Battlefield 2042 Ultimate Edition voor €109,99 op PC of voor €119,99 op consoles.

Plaats een reactie

Categorieën
Nieuwsbrief

Inloggen
Laden...
Aanmelden

New membership are not allowed.

Laden...